Доступність посилання

ТОП новини

Прокурор: Каськів вніс заставу і вийшов із в’язниці у Панамі


Владислав Каськів
Владислав Каськів

Колишній голова Держагентства з інвестицій та управління національними проектами України Владислав Каськів вніс заставу і вийшов із в’язниці у Панамі, повідомив у Facebook заступник генерального прокурора України Євген Єнін.

«Каськів таки вніс заставу і вийшов із в’язниці. Двічі на тиждень він зобов’язаний відмічатися в поліцейському відділку, а його пересування обмежене містом Панама-сіті. Це триватиме певний час, поки панамська влада (не підконтрольна московському режиму і геть не бананова, як це спочатку уявляв Каськів) не завершать процедуру екстрадиційної перевірки», – наголосив Єнін.

Він зауважив, що внесені 600 тисяч доларів США застави – «чергове свідчення корумпованості чиновника, який усіляко відтягує спілкування з представниками українського слідства».

Минулого місяця Єнін повідомляв, що Каськів подав клопотання про політичний притулок у Панамі, тому екстрадиції за скороченою процедурою не буде.

Генпрокуратура пропонувала Каськову угоду зі слідством і в разі його згоди клопотала б про пом’якшення звинувачень.

8 вересня стало відомо про затримання Каськова в Панамі. Як заявляв заступник генпрокурора, якщо Каськів погодиться на екстрадицію в Україну, то процедура займе 30 днів, якщо ж не погодиться, то панамська влада впродовж 60 днів розглядатиме це питання. За словами Єніна, ймовірність того, що Каськову вдасться уникнути екстрадиції, невисока, оскільки, перебуваючи в Панамі, він уже декілька разів зловживав своїм правом як іноземець.

Уперше про затримання в Панамі Каськова повідомив 18 серпня генеральний прокурор Юрій Луценко. Тоді екс-чиновник це заперечив.

Каськів обіймав посаду голови Держагентства з інвестицій та управління національними проектами України у 2010 – 2014 роках.

Наприкінці березня 2016 року його оголосили в розшук. За даними ГПУ, Каськів розшукується за злочини, передбачені статтями Кримінального кодексу України «заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене за попередньою змовою групою осіб, в особливо великих розмірах» і «службове підроблення, що спричинило тяжкі наслідки».

Як заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, Каськів вивів із України 255 мільйонів гривень.

XS
SM
MD
LG