Доступність посилання

ТОП новини

«Репортери без кордонів» закликають Росію звільнити Сущенка – Романюк


Оксана Романюк
Оксана Романюк

Міжнародна неурядова організація «Репортери без кордонів» закликає Росію звільнити українського журналіста Романа Сущенка, затриманого 30 вересня в Москві за підозрою у «шпигунстві». Про це на своїй сторінці у «Фейсбуці» повідомила представник «Репортерів без кордонів» в Україні Оксана Романюк.

«Репортери без кордонів» закликають до негайного та безумовного звільнення українського журналіста і зняття всіх звинувачень, висунутих проти нього», – написала вона.

За словами Романюк, звинувачення у «шпигунстві» на адресу Сущенка «виглядають абсолютно надуманими». «Сам факт затримання був прихованим, і навіть про рішення суду арештувати журналіста на 2 місяці ми дізналися тільки сьогодні», – зазначила Оксана Романюк.

«Фактично все це виглядає як викрадення: ніхто не був повідомлений – ні родичі, ні знайомі, ні дипломатичні структури, ні колеги. Все це можна розцінювати як зухвалу спробу тиску Росії на українських журналістів. Російська сторона вчергове порушила міжнародні зобов’язання та права людини», – додала представник «Репортерів без кордонів» в Україні.

Раніше стало відомо, що суд у Москві заарештував на два місяці журналіста української агенції «Укрінформ» Романа Сущенка. У Федеральній службі безпеки Росії звинуватили його у шпигунстві, заявивши, що журналіст є «полковником, співробітником Головного управління розвідки Міноборони України».

МЗС України називає затримання Сущенка безпідставним і закликає до його звільнення.

Роман Сущенко працює в інформагенції «Укрінформ» з 2002 року, з 2010-го є власним кореспондентом агентства у Франції.

XS
SM
MD
LG