Доступність посилання

ТОП новини

Фейгін сподівається потрапити до підзахисного Сущенка «якщо не сьогодні, то завтра»


Роман Сущенко
Роман Сущенко

Адвокат Марк Фейгін розраховує найближчим часом потрапити до свого підзахисного, українського журналіста Романа Сущенка, якого утримують у Лефортовській в’язниці російської столиці Москви.

«Я розраховую до кінця тижня з ним зустрітися. Там з одного боку питання процесуальне, щоб мене допустило слідство, щоб не чинило перешкод, а з іншого боку – суто технічне, там черга з адвокатів. Але я намагаюся це питання вирішити, і якщо не сьогодні, то завтра, думаю з упевненістю, що потраплю до нього», – сказав Фейгін в інтерв’ю Радіо Свобода.

За словами адвоката, про лінію захисту можна буде говорити лише після розмови з Сущенком. «Поки що про це передчасно говорити. Тому що напевно все залежатиме від того, що сталося, чому його «взяли». Поки що ФСБ не оприлюднила ніяких доказів того, що він дійсно є шпигуном. Я, наприклад, бачив відеозапис, де він просто сидить у суді в наручниках. Ну це ж не доказ», – заявив Фейгін.

Він також повідомив, що не знає, чи подавала призначений державою адвокат скаргу на арешт журналіста. За словами Фейгіна, він має намір подати відповідну скаргу в будь-якому разі.

Раніше російська правозахисниця Зоя Свєтова, яка разом з іншими правозахисниками випадково натрапила на Сущенка у камері карантинного відділення Лефортовської в’язниці, прогнозувала, що Фейгіну може не вдатися зустрітися з підзахисним цього тижня через чергу адвокатів і складну ситуацію з допуском захисників і цій тюрмі.

2 жовтня громадський рух «Відкрита Росія» на своєму сайті повідомив, що суд Москви заарештував українського журналіста видання «Укрінформ» Романа Сущенка за звинуваченням у «шпигунстві» і що правозахисники випадково зустріли чоловіка у камері карантинного відділення Лефортовської в’язниці.

Згодом стало відомо, що Сущенка затримали у столиці Росії Москві 30 вересня. У Федеральній службі безпеки Росії звинуватили його у шпигунстві, заявивши, що журналіст є «полковником, співробітником Головного управління розвідки Міноборони України».

МЗС України закликало Росію негайно звільнити журналіста.

Роман Сущенко працює в інформагенції «Укрінформ» з 2002 року, з 2010-го є власним кореспондентом агентства у Франції.

XS
SM
MD
LG