Доступність посилання

ТОП новини

На Донбасі поменшало штатних російських військових – Лисенко


Андрій Лисенко
Андрій Лисенко

Концентрація російських військових на території Донбасу зменшилася, заявив в ефірі Радіо Свобода речник Міноборони України з питань АТО Андрій Лисенко.

За його даними, зараз на непідконтрольних Києву частинах Луганської і Донецької областей перебуває близько семи тисяч російських військовослужбовців.

«Приблизно сім тисяч штатних російських військових перебуває на Донбасі. Інші кілька десятків тисяч – це найманці, які прибули, і люди, які перебували у в’язницях, їх теж випускають за умови, якщо вони підуть на фронт зі зброєю в руках», – розповів Андрій Лисенко.

Він додав, що Росія відвела від українського кордону сили, які брали участь у масштабних військових навчання. Натомість формує нові дивізії і готується до нових навчань.

«На кордоні зараз формується дві дивізії, неподалік нашого кордону, буквально кілька кілометрів. Також Росія з 4 по 7 жовтня на всій своїй території проводить наймасштабніші навчання МНС. У них братимуть участь понад 40 мільйонів осіб. За всю історію Росії жодного подібного навчання не було. У програмі – евакуація людей, реагування на хімічні, радіаційні забруднення», – додав речник Міноборони України.

Раніше у серпні цього року Андрій Лисенко заявляв, що у Криму, на Донбасі та біля кордону з Україною Росія зібрала 100-тисячне угруповання.

Перед цим Росія проводила перевірку боєготовності прикордонних із Україною військових округів.

Москва завжди спростовувала присутність своїх регулярних військ на сході України.

17 грудня 2015 року на щорічній прес-конференції в Москві президент Росії Володимир Путін визнав, що на Донбасі є російські військові, але не регулярні війська.

XS
SM
MD
LG