Доступність посилання

ТОП новини

Україна може отримати від МВФ 1,3 мільярда доларів у 2016 році – оновлений меморандум


У разі успішної реалізації програми розширеного фінансування між Україною та Міжнародним валютним фондом держава може отримати від МВФ 1,3 мільярда доларів у 2016 році і майже 5,4 мільярда доларів у 2017 році. Оновлений графік оприлюднено на сайті фонду за підсумками другого перегляду програми.

Виділення коштів планується щоквартально за підсумками виконання критеріїв ефективності. Найбільший транш – майже 2 мільярди доларів – планується в першому кварталі 2017 року. Після цього розмір двох наступних буде скорочений до 1,33 мільярда доларів, а решти п’яти – до 735 мільйонів доларів.

Згідно з оприлюдненим меморандумом, до кінця цього року Україна також має отримати 600 мільйонів євро макрофінансової допомоги і 100 мільйонів доларів у вигляді кредиту Національного банку Швейцарії Нацбанку України.

Рада директорів МВФ 15 вересня поточного року завершила другий перегляд програми розширеного фінансування і схвалила виділення третього траншу кредиту обсягом близько 1 мільярда доларів.

Чотирирічну програму розширеного фінансування обсягом понад 17 мільярдів доларів МВФ відкрив для України у березні 2015 року.

XS
SM
MD
LG