Доступність посилання

ТОП новини

У Києві та Харкові мітингували на знак солідарності з польськими жінками


Акція у Києві, 3 жовтня
Акція у Києві, 3 жовтня

У Києві та Харкові у понеділок мітингували на знак солідарності з польськими жінками, які протестують проти ініціативи про повну заборону абортів у Польщі.

За повідомленням кореспондента Радіо Свобода у Києві, у столиці мітингувальники прийшли на пікет до посольства Польщі. «Чинний уряд хоче змусити польських жінок до кримінальної відповідальності за аборти у будь-якiй ситуацiї – чи то загроза життю та здоров’ю, чи зґвалтування, небажана вагітність. Гасло протесту: «Нашi тіла – наше життя, наша держава – наше право!» – наголосили організатори акції у столиці.

У Харкові мітинг відбувся біля приміщення генерального консульства Польщі. Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода у Харкові, на акцію солідарності вийшли не лише жінки, але й чоловіки. Один із активістів, представник організації «Фундація регіональних ініціатив» Василь Гурський зазначив, що Україна наразі перебуває між двох країн – Польщі та Росії – де намагаються запровадити повну заборону на аборти, і висловив сподівання, що така ініціатива не виникне серед українських парламентарів.

У Харкові молодь підтримала право польських жінок на аборт (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:08 0:00

У Польщі 3 жовтня жінки вийшли на акції протесту проти ініціативи щодо повної заборони абортів.

У країні, населеній переважно римо-католиками, діють одні з найсуворіших у Європі обмежень на штучне переривання вагітності.

Повну заборону абортів у країні пропонують активісти, які вже зібрали під ініціативою про це 450 тисяч підписів. Ідею, яка втілилася у законопроект, підтримує також церква і владна партія.

Якщо ініціатива отримає законодавче схвалення, жінок, які вдаватимуться до штучного переривання вагітності, можуть посадити за ґрати. Кримінальну відповідальність нестимуть також лікарі, причетні до абортів.

XS
SM
MD
LG