Доступність посилання

ТОП новини

Справа Сущенка в Росії: адвокат оскаржив арешт українського журналіста


Марк Фейгін, архівне фото
Марк Фейгін, архівне фото

Захист арештованого в Росії українського журналіста Романа Сущенка оскаржив його арешт, повідомив його адвокат Марк Фейгін.

Але, додав він в інтерв’ю російському агентству «РІА Новості», з матеріалами справи Сущенка захистові познайомитися ще не дали.

Як стало відомо, ще 30 вересня в Москві був затриманий український журналіст, власний кореспондент агентства «Укрінформ» у Франції Роман Сущенко, який приїхав до Москви у приватних справах, до родичів. А 1 жовтня Лефортовський суд Москви взяв журналіста під арешт на два місяці. Федеральна служба безпеки Росії звинуватили його у «шпигунстві», заявивши, що журналіст є «полковником, співробітником Головного розвідувального управління Міноборони України» і «цілеспрямовано збирав матеріали про діяльність Збройних сил і військ Національної гвардії Росії, що становлять державну таємницю і витік яких за кордон міг завдати шкоди обороноздатності держави». До Сущенка досі не допустили консула України.

У Міністерстві оборони України заявили, що Сущенко не має ніякого стосунку до міністерства чи до Збройних сил України. МЗС України закликало Росію звільнити Сущенка і припинити порушення прав людини. Міністерство інформаційної політики України закликало уряди країн, ОБСЄ, неурядові й інші правозахисні організації негайно втрутитися в ситуацію і домогтися від Росії звільнення Сущенка.

XS
SM
MD
LG