Доступність посилання

ТОП новини

На Прикарпатті відкрили перший ігровий майданчик для дітей із обмеженими функціональними можливостями


На території Івано-Франківської обласної клінічної лікарні відкрили перший на Прикарпатті інклюзивний ігровий дитячий майданчик. Тут є пісочниця для дітей з обмеженими можливостями, тренажер і гойдалка-балансир, а звичайні ігрові атракціони обладнані пандусами і перилами.

Кошти на облаштування майданчика – 88 тисяч гривень, а також 125 тисяч гривень на впорядкування території – зібрали волонтери благодійного фонду «Ти – ангел» за підтримки Української біржі благодійності, провели також спільно з Івано-Франківським національним медичним університетом благодійний концерт для збору коштів.

За словами волонтера Ліліани Хомишин, вони хотіли «зробити кольоровішими сірі лікарняні будні для цих дітей».

Як розповів головний лікар обласної дитячої лікарні Радислав Котурбаш, на Прикарпатті є понад 800 дітей з ДЦП, 600 з них за рік проходять реабілітацію у спеціальному відділенні, створеному шість років тому. Саме ці діти зможуть гратися на майданчику, і він, за словами медика, має велике значення не лише для лікування та реабілітації маленьких пацієнтів, а й для їх психологічної адаптації.

Через дощ у відкритті і освіченні інклюзивного майданчика діти не змогли взяти участь. Але для них у лекційному залі провели свято з виступами анімаційних героїв, фейс-артом.

Це не перший благодійний проект фонду «Ти – ангел» в обласній дитячій лікарні. Волонтери також опікуються дітьми з онкогематологічного відділення, допомагають із придбанням для них ліків.

XS
SM
MD
LG