Доступність посилання

ТОП новини

Президенти Ірану та Венесуели заявили про необхідність координації світових цін на нафту


Президент Ірану Хасан Роугані і президент Венесуели Ніколас Мадуро (фото архівне)
Президент Ірану Хасан Роугані і президент Венесуели Ніколас Мадуро (фото архівне)

Президент Ірану Хасан Роугані в телефонній бесіді зі своїм венесуельським колегою Ніколасом Мадуро заявив, що країнам, які видобувають нафту, треба вжити спільних заходів задля підвищення її вартості. Про це повідомили 3 жовтня іранські інформагентства.

Роугані зазначив, що на майбутній зустрічі країн-членів ОПЕК у листопаді треба вжити подальших дій для підвищення ціни нафти і що картелю треба поговорити про це з країнами-виробниками, такими як Росія, які не входять в ОПЕК, про стабілізацію на ринку.

Водночас, як заявив президент Венесуели Ніколас Мадуро, вони з Роугані домовились про «подальше зміцнення угоди ОПЕК і формування нових альянсів з такими країнами-виробниками нафти, як Росія».

Іран і Венесуела входять до складу Організації країн-експортерів нафти (ОПЕК), члени якої на неформальній зустрічі в Алжирі минулого тижня попередньо узгодили питання про обмеження рівня видобутку. Це перша така домовленість ОПЕК з 2008 року.

На листопадовій зустрічі члени ОПЕК, як очікується, вирішать питання про рівень обмежень видобутку, а також розглянуть питання про приєднання Росії та інших країн, що не входять до картелю, до процесу заморожування виробництва нафти.

Минулого тижня ціни на нафту зросли на 5% на тлі повідомлень про те, що ОПЕК досяг компромісу в питанні обмеження видобутку.

XS
SM
MD
LG