Доступність посилання

ТОП новини

Фейгін подав нове клопотання до ФСБ Росії щодо допуску до справи журналіста Сущенка


Роман Сущенко
Роман Сущенко

Адвокат Марк Фейгін повідомив у вівторок, що подав ще одне клопотання до слідчого органу ФСБ Росії щодо його допуску до матеріалів справи заарештованого в Росії українського журналіста Романа Сущенка. Про це Фейгін написав на сторінці у Twitter.

«Щойно подав іще одне клопотання до слідчого органу ФСБ про мій негайний допуск до справи Сущенка і вимогу в СІЗО. Подивимося», – написав Фейгін.

Напередодні адвокат висловлював припущення, що до вівторка зможе потрапити на зустріч з підзахисним якого утримують у Лефортовській в’язниці російської столиці Москви. У понеділок Фейгін також подав скаргу на арешт Сущенка.

Кореспондента українського державного інформаційного агентства «Укрінформ» Романа Сущенка затримали в Москві 30 вересня. Наступного дня Лефортовський суд Москви арештував його. ФСБ Росії звинуватила його у шпигунстві і заявила, що він є «співробітником Головного розвідувального управління Міноборони України». Міноборони цю заяву заперечило.

За повідомленнями, Сущенко прибув до Росії у приватних справах.

МЗС України закликало Росію звільнити Сущенка і припинити порушення прав людини. Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Валерія Лутковська звернулась до уповноваженого з прав людини в Росії Тетяни Москалькової з проханням взяти на контроль справу затриманого кореспондента.

Роман Сущенко працює в інформагенції «Укрінформ» з 2002 року, з 2010-го є власним кореспондентом агентства у Франції.

XS
SM
MD
LG