Доступність посилання

ТОП новини

Рада має намір заборонити надання фотопослуг із використанням тварин у населених пунктах


Верховна Рада має намір заборонити надання фотопослуг із використанням тварин у населених пунктах. За ухвалення за основу законопроекту № 3445 щодо охорони фауни та флори проголосували 256 народних депутатів за мінімально необхідних 226.

Крім того, законопроектом передбачається внесення змін до закону «Про захист тварин від жорстокого поводження», в якому визначене поняття «жорстоке поводження з тваринами» як знущання, залякування тварин, побої; цькування тварин одна на одну; використання оснащень, інвентарю, що травмують тварин; примушування тварин до виконання неприродних для них дій, що призводять до травмування; залишення тварин без достатнього за фізіологічними показниками харчування та доступу до води, використання отрути проти тварин».

Законопроектом також передбачається заборона використання газу, отрути для диких тварин, знищення природних місць мешкання диких тварин (як того вимагає Бернська конвенція) та внесення відповідних змін до законів України «Про тваринний світ» та «Про захист тварин від жорстокого поводження».

Як зазначається у пояснювальній записці, завданням законопроекту є охорона тварин та рослин, які охороняються міжнародними договорами з охорони фауни.

XS
SM
MD
LG