Доступність посилання

ТОП новини

#Точно: понад 35 мільйонів гривень сплатив бізнес за участь на тендерах ProZorro


35 405 730 гривень сплатили учасники публічних закупівель за подання тендерних пропозицій на ProZorro у період з 1 квітня до 31 серпня 2016 року. Таку інформацію надала виконувач обов’язків генерального директора державного підприємства ProZorro Надія Бігун на запит проекту #Точно Радіо Свобода.

Загальна сума винагороди, нарахована державному підприємству ProZorro, яке є адміністратором електронної системи, операторами електронних майданчиків за аналогічний період складає понад 1,17 мільйона гривень. Ці кошти сплачені електронними майданчиками, на яких замовники закупівель розмістили оголошення про проведення тендерів, які остаточно завершилися.

Самі ж електронні майданчики за той же період отримали від державного підприємства понад 15,4 мільйона гривень за подання учасниками тендерних пропозицій, що були розкриті в системі електронних закупівель.

Разом із тим у держпідприємстві ProZorro не уточнили, скільки кожен електронний майданчик заробив окремо, посилаючись на конфіденційність інформації. За останньою інформацією з веб-порталу ProZorro, на сьогодні угоди укладені з дванадцятьма електронними майданчиками.

ProZorro – це система електронних майданчиків, на яких відбуваються електронні державні закупівлі, де перемагає найдешевша пропозиція.

З 1 квітня цього року на ProZorro перейшли центральні органи виконавчої влади і підприємства-монополісти. Вже з 1 серпня на ProZorro перейшли всі інші замовники тендерів: органи виконавчої влади в регіонах, органи місцевого самоврядування, комунальні підприємства.

Також у квітні урядом була введена прогресивна шкала оплати участі в тендерах. Найменший розмір оплати складає 17 гривень за участь у закупівлях очікуваною вартістю до 20 тисяч гривень. Якщо закупівля проводиться на понад один мільйон – вартість участі становить 1700 гривень.

Станом на початок жовтня в системі ProZorro зареєстровано понад 12 тисяч організаторів торгів, які оголосили 231 тисячу тендерів на суму понад 103 мільярди гривень. Очікувана економія на проведених торгах складає 4,3 мільярди гривень.

XS
SM
MD
LG