Доступність посилання

ТОП новини

Умеров заявляє про намір оскаржити рішення суду про призначення йому штрафу


Ільмі Умеров
Ільмі Умеров

Заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умеров заявляє про намір оскаржити рішення підконтрольного Кремлю Бахчисарайського суду, який засудив його до штрафу.

«Я сам визнаний винним в скоєнні адміністративного правопорушення за частиною 1 статті 20.28 КОАП Росії і засуджений на невеликий штраф ще 26 вересня і збираюся оскаржувати це рішення. Ілюзій не будую, але це необхідно для того, щоб мати можливість в подальшому подавати в Європейський суд з прав людини», – написав Умеров на своїй сторінці в Facebook.

28 вересня суд засудив Умерова до сплати штрафу 750 рублів (приблизно 305 гривень). Його через участь у засіданні Меджлісу, забороненого російською владою окупованого Криму, визнали винним у порушенні статті російського Кодексу про адміністративні правопорушення, що стосується «організації діяльності громадського чи релігійного об’єднання, щодо якого ухвалене рішення про припинення його діяльності».

Перед цим члена Меджлісу Алі Хамзіна теж засудили за тією ж статтею до сплати штрафу в 1000 рублів (нині приблизно 407 гривень).

Крім того, російські силові органи в анексованому Криму порушили проти Умерова кримінальну справу за статтею «сепаратизм». У травні ФСБ Росії затримала Умерова в Бахчисараї 12 травня.

У серпні підконтрольний Росії Київський райсуд Сімферополя ухвалив рішення про необхідність проходження Умеровим стаціонарної судово-психіатричної експертизи.7 вересня Ільмі Умеров вийшов із психіатричної клініки. Ільмі Умеров перебуває на підписці про невиїзд.

У МЗС України закликали Росію зняти незаконні звинувачення з Умерова.

У російському правозахисному центрі «Меморіал» назвали кримінальне переслідування заступника голови Меджлісу незаконним і політично мотивованим.

XS
SM
MD
LG