Доступність посилання

ТОП новини

Тема відносин з Росією стала однією з ключових під час дебатів кандидатів у віце-президенти США


Кандидати у віце-президенти США Тім Кейн (зліва) і Майк Пенс
Кандидати у віце-президенти США Тім Кейн (зліва) і Майк Пенс

Тема відносин США з Росією стала однією з головних під час дебатів між кандидатами у віце-президенти від Демократичної та Республіканської партій США Тімом Кейном та Максом Пенсом у вівторок ввечері. Обидва кандидати заявили про необхідність більш рішучої відповіді з боку Сполучених Штатів на небезпечні для міжнародної безпеки дії Росії.

«Гілларі здатна протистояти Росії, тоді як Трамп знову і знову хвалить Володимира Путіна і, очевидно, має ділові зв'язки з російськими олігархами, близькими до російського президента», – заявив Тім Кейн.

Водночас Макс Пенс відреагував, що адміністрація президента-демократа засвідчила, якою є сила представників цієї політичної сили на міжнародній арені, і відповідно у відносинах з Росією.

«Коли ми бачимо, як маленький керівник Росії, який залякує світ, виглядає більш сильним на світовій арені, ніж лідер Америки, то це є констатацією неприємного факту, а не схвалення Володимира Путіна Дональдом Трампом», – сказав він і додав, що це є свідченням «слабкої і безпорадної» політики Гілларі Клінтон і Барака Обами.

Пенс заявив, що багато висловлювань Дональда Трампа про Володимира Путіна сприймаються «перекручено». Він заявив, що саме після політики «перезавантаження», одним з авторів якої була Гілларі Клінтон, Володимир Путін вдався до анексії Криму, вторгнення в Україну і втручання в сирійський конфлікт на боці Асада.

«Агресивний російський ведмідь ніколи не вмирав, він лише впадав в сплячку», – заявив тим часом Тім Кейн.

Коли він отримав запитання від свого візаві Пенса – чому не спрацювала політика «перезавантаження», відповів: «Володимир Путін диктатор. Він – не лідер. Ті, хто думає по-іншому, не знайомі з історією Росії».

Кейн представив Клінтон як розсудливого, твердого лідера, здатного співпрацювати з Росією, і бути жорсткою, коли того вимагають обставини.

Демократ Тім Кейн, говорячи про тісні зв’язки оточення Трампа із Росією, заявив, що «американці повинні відчувати тривогу щодо того, чиї інтереси захищатиме Трамп – інтереси Америки чи свої власні».

Серед тем, які порушили кандидати у віце-президенти США в ході дебатів, була також проблема сирійського конфлікту. Пенс сказав, що, якщо Росія хоче «продовжувати цей варварський напад на Алеппо, Сполучені Штати Америки повинні використовувати військову силу, щоб вразити цілі режиму Асада».

Кейн в ході дебатів зазначив, що «кандидат від демократів –єдина, хто зможе ефективно боротися з тероризмом».

26 вересня відбулися перші із запланованих трьох теледебатів кандидатів у президенти США демократа Гілларі Клінтон і республіканця Дональда Трампа. Дебати подивилися, за різними оцінками, від 84 до 100 мільйонів людей.

XS
SM
MD
LG