Доступність посилання

ТОП новини

Крим відвідають представники регіональних парламентів Італії – Пушков


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

У жовтні анексований Росією Крим відвідають представники регіональних парламентів Італії. Про це повідомив голови Комітету з міжнародних справ Державної Думи Росії Олексій Пушков у своєму twitter.

«Наступного тижня делегація депутатів 4-х регіональних парламентів Італії прибуде до Криму. Бунт низки регіонів Італії проти санкцій триває», – написав він.

Як повідомляє російська агенція «ТАСС», до складу делегації увійдуть близько 10 представників парламентів італійських провінцій Венето, Лігурії, Тоскани і Ломбардії.

У вересні минулого року екс-прем’єр Італії Сильвіо Берлусконі відвідав Крим із президентом Росії Володимиром Путіним. Міністерство закордонних справ України засудило цей візит. У відомстві зазначили, що дії італійського політика ідуть врозріз із політикою Європейського Союзу щодо засудження дій Росії і невизнання окупації Автономної Республіки Крим.

У МЗС України неодноразово повідомляли, що поїздки іноземних делегацій в Крим не мають статусу офіційних.

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу ввели низку економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

XS
SM
MD
LG