Доступність посилання

ТОП новини

Гройсман: мораторій діятиме, поки Рада не ухвалить закон про ринок землі


Володимир Гройсман
Володимир Гройсман

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман заявляє, що мораторій на продаж сільськогосподарських земель діятиме, поки Верховна Рада не ухвалить закон щодо ринку землі.

«Мораторій на продаж земель сільського господарства в Україні діє доти, доки український парламент не ухвалить рішення про обіг земель», – сказав він на засіданні Кабміну.

Гройсман також наголосив на необхідності проведення консультацій до ухвалення рішень щодо ринку землі.

«Треба провести широкі консультації з власниками земель. І тільки тоді можна сказати, що ми можемо виходити на модель, яка широко обговорювалася, яка зробить українців багатшими, а не біднішими. І тільки тоді можна брати на себе якусь історичну відповідальність», – додав прем’єр.

4 жовтня біля будівлі Верховної Ради проходить акція аграріїв проти скасування мораторію на продаж землі. Три фракції заявили, що підтримують продовження мораторію.

У листопаді 2015 року Верховна Рада продовжила мораторій на купівлю-продаж земель сільськогосподарського призначення до 1 січня 2017 року. Запровадження повноцінного ринку землі є одним із зобов’язань України перед Міжнародним валютним фондом, але Україна досі не має законодавчої бази для повноцінного функціонування ринку землі, а також сформованого кадастру земель.

У квітні міністр аграрної політики України Тарас Кутовий заявив Радіо Свобода, що його відомство готує законопроект щодо ринку землі.

XS
SM
MD
LG