Доступність посилання

ТОП новини

На Донбасі минулої доби втрат серед військових не було – Лисенко


Андрій Лисенко
Андрій Лисенко

За минулу добу внаслідок бойових дій на Донбасі жоден український військовий не загинув і не був поранений, повідомив речник Міноборони з питань АТО Андрій Лисенко.

За його словами, вчора різко зросла кількість порушень режиму тиші підтримуваними Росією бойовиками саме на луганському напрямку, зокрема, порушення були біля Попасної, Станиці Луганської і Трьохізбенки.

Лисенко повідомив, що на донецькому напрямку бойовики обстрілювали позиції у Зайцеві, Авдіївці, Новгородському та Новоселівці Другій.

«Водночас, ворог відновив мінометні обстріли Авдіївки. Також пізно вночі сили окупантів випустили 7 мін у Новоселівці Другій. Легке озброєння і надалі застосовується як вдень, так і вночі», – сказав він.

За словами речника АТО, на маріупольському напрямку були порушення режиму тиші у Мар’їнці, Старогнатівці та на ділянці Павлопіль – Широкине.

В угрупованні «ДНР» заявляють ситуація на Донбасі «різко загострилася». Сепаратисти звинувачують українських військових в обстрілах селищ Трудівське, села Спартак і Саханка, а також Ясинуватої і Горлівки. Луганські сепаратисти заявляють про шість обстрілів з боку українських військових.

Лідери сепаратистських угруповань на сході України «ДНР» і «ЛНР» оголосили, що припинять вогонь на Донбасі опівночі з 14 на 15 вересня.

На лінії контакту сторін між вільною й окупованою частинами Донбасу вже кілька разів проголошували режим припинення вогню, але він щоразу порушувався. Чергова домовленість про перемир’я з нагоди Дня знань, 1 вересня, була досягнута на переговорах Тристоронньої контактної групи наприкінці серпня. Відтоді інтенсивність бойових дій значно знизилася, але обстріли тривали, а сторони конфлікту звинувачували одна одну у порушенні режиму тиші.

XS
SM
MD
LG