Доступність посилання

ТОП новини

Лукаш заявляє, що виграла суд у Генпрокуратури


Олена Лукаш
Олена Лукаш

Колишній міністр юстиції України Олена Лукаш заявляє, що Апеляційний суд Києва задовольнив її скаргу, визнавши недостовірною інформацію, подану Генпрокуратурою для внесення колишньої чиновниці до списку санкцій Ради Європейського союзу.

«Сьогодні Апеляційний суд Києва в повному обсязі задовольнив мою апеляційну скаргу. ГПУ програла спір», – написала Лукаш на своїй сторінці у Facebook 5 жовтня.

Екс-міністр нагадала, що в березні 2014 року Рада ЄС на підставі листа Генеральної прокуратури України запровадила санкції щодо колишніх українських високопосадовців, зокрема і Лукаш.

При цьому вона заявляє, що причин для цього не було. «Я і мої рідні не мали, не мають і не планують мати ніяких активів за кордоном. Але, тим не менш, ГПУ в проханні про санкції сміливо заявила, що є факт привласнення мною державних коштів і виведення цих коштів за кордон», – писала Лукаш, додавши при цьому, що європейська інстанція на підставі інформації Генпрокуратури оголосила санкції проти неї.

«Я змушена була витратити чимало часу, отримуючи документи з Ради ЄС, а потім доводячи очевидні речі в суді, вимагаючи визнати надану ГПУ інформацію недостовірною. Апеляційний суд Києва визнав інформацію ГПУ недостовірною і зобов’язав ГПУ повідомити Раду Європейського Союзу про цей сумний факт», – заявила екс-міністр юстиції.

У Генпрокуратурі цю інформацію поки що не коментували.

У ГПУ заявляють, що екс-міністра юстиції Олену Лукаш підозрюють у заволодінні 2,5 мільйона гривень з державного бюджету України і вчиненні службового підроблення, що спричинило тяжкі наслідки.

XS
SM
MD
LG