Доступність посилання

ТОП новини

Питання Сущенка не звучало на засіданні контактної групи у Мінську – Сайдік


Мартін Сайдік
Мартін Сайдік

Спеціальний представник ОБСЄ у Тристоронній контактній групі Мартін Сайдік заявляє, що під час сьогоднішнього засідання групи у Мінську питання щодо заарештованого у Росії українського журналіста Романа Сущенка не звучало. Про це він сказав, відповідаючи на питання Радіо Свобода 5 жовтня за підсумками зустрічі.

Раніше у середу речниця представника України у Тристоронній контактній групі, колишнього президента Леоніда Кучми Дарка Оліфер повідомила, що українська сторона порушила це питання у Мінську.

«Україна порушила питання про незаконне утримання у СІЗО Москви українського журналіста Романа Сущенко», – написала Оліфер на своїй сторінці у Facebook.

При цьому вона не уточнила на якому саме рівні, у підгрупах чи групі, було порушене це питання.

30 вересня в Москві був затриманий український журналіст з агенції «Укрінформ» Роман Сущенко. ФСБ Росії звинуватила його у шпигунстві і заявила, що він є «співробітником Головного розвідувального управління Міноборони України». Лефортовський суд Москви 1 жовтня заарештував журналіста на два місяці. До Сущенка понад добу не пускали його адвоката Марка Фейгіна, якого для захисту залучила родина журналіста. Крім того, до заарештованого українця досі не допустили консула України.

За словами адвоката, який 4 жовтня спілкувався з українським журналістом, він не визнає своєї провини.

МЗС України закликало Росію звільнити Сущенка і припинити порушення прав людини.

Роман Сущенко працює в інформагенції «Укрінформ» з 2002 року, з 2010-го є власним кореспондентом агентства у Франції.

XS
SM
MD
LG