Доступність посилання

ТОП новини

У Грозному пройшла інавгурація голови Чечні Рамзана Кадирова


Рамзан Кадиров під час інавгурації, Грозний, 5 жовтня 2016 року
Рамзан Кадиров під час інавгурації, Грозний, 5 жовтня 2016 року

Переобраний головою Чечні Рамзан Кадиров офіційно вступив на посаду. Інавгурація відбулася 5 жовтня у державному театрально-концертному залі Грозного.

Кадиров виголосив присягу російською, потім на чеченською мовою. У залі на церемонії були присутні понад 800 гостей.

Під час виголошення промови Кадиров пообіцяв гарантувати стійке економічне зростання, скоротити безробіття та забезпечити соціальну стабільність.

За словами Кадирова, значна увага має бути приділена роботі з молоддю, щоб запобігти їхньому вербуванню ісламістськими екстремістами.

«Важливо, щоб молодь отримувала релігійні знання у відповідності норм Корану та Сунни», – зазначив він.

На виборах 18 вересня, кандидатуру Кадирова підтримали 97,94% виборців при явці 95%. Це перші прямі вибори керівника регіону в історії Чечні і третій за рахунком термін Рамзана Кадирова. У 2007 і 2011 роках, він очолював регіон після затвердження регіональним парламентом за спеціальним поданням президента Росії.

У 2016 році Кадиров кілька разів заявляв, що його час на посаді глави регіону минув і що російській владі треба знайти іншу людину на цю посаду. У кінці березня президент Росії Володимир Путін призначив Кадирова виконувачем обов’язків керівника Чечні, назвавши його діяльність «ефективною».

Російська опозиція домагається відставки Кадирова. Соратники вбитого опозиціонера Бориса Нємцова наполягають на причетності глави Чечні до його вбивства. Раніше Кадиров у своїх заявах неодноразово називав російських опозиціонерів «ворогами народу» і «шакалами».

XS
SM
MD
LG