Доступність посилання

ТОП новини

Бойовики на Донбасі здійснили 40 обстрілів за добу – Міноборони


©Shutterstock
©Shutterstock

Міністерство оборони України повідомляє, що підтримувані Росією сепаратисти 5 жовтня 40 разів відкривали вогонь по позиціях українських військових на Донбасі.

Половина із цих обстрілів сталася на Маріупольському напрямку, ідеться у зведенні.

Як інформують українські військові, на Луганському напрямку по Новоолександрівці, Новозванівці та в районі Балки Крутенької бойовики застосували проти сил АТО міномети 120-го калібру.

Угруповання «ДНР» та «ЛНР» ще не повідомляли про бойові дії впродовж минулої доби.

Лідери сепаратистських угруповань на сході України «ДНР» і «ЛНР» оголосили, що припинять вогонь на Донбасі опівночі з 14 на 15 вересня. Пізніше ватажок донецьких сепаратистів Олександр Захарченко заявив, що сепаратисти можуть поновити бойові дії в разі порушень із боку української сторони.

На лінії контакту сторін між вільною й окупованою частинами Донбасу вже кілька разів проголошували режим припинення вогню, але він щоразу порушувався. Чергова домовленість про перемир’я з нагоди Дня знань, 1 вересня, була досягнута на переговорах Тристоронньої контактної групи наприкінці серпня. Відтоді інтенсивність бойових дій значно знизилася, але обстріли тривали, а сторони конфлікту звинувачували одна одну у порушенні режиму тиші.

XS
SM
MD
LG