Доступність посилання

ТОП новини

На Донбасі «належить зробити більше» – посольство США в Москві про зустріч Нуланд і Суркова


Помічник президента Росії Владислав Сурков (ілюстраційне фото)
Помічник президента Росії Владислав Сурков (ілюстраційне фото)

Посольство США в Росії розкрило деякі деталі зустрічей, які 5 жовтня в Москві провела делегація на чолі з помічником держсекретаря США з питань Європи та Євразії Вікторією Нуланд. За повідомленням дипломатів, Нуланд зустрілася з помічником президента Росії з зовнішньої політики Юрієм Ушаковим і помічником президента Росії Владиславом Сурковим для обговорення ситуації в східній частині України і подальших кроків на виконання Мінських угод.

«Обидві сторони підтвердили, що розведення сил і засобів на перших ділянках лінії розмежування є важливим початковим кроком на шляху поліпшення ситуації з безпекою, але належить зробити набагато більше. Вони також розглянули поточну роботу по таких аспектах Мінських угод, як політичні питання, питання безпеки та гуманітарні питання», – інформує дипломатичне представництво США в Москві.

Водночас російське державне інформагентство «РИА Новости» з посиланням на «політолога Олексія Чеснакова, знайомого з ходом зустрічі» твердить, нібито Сурков і Нуланд «домовилися на зустрічі в Москві посилити тиск на Київ для прискорення виконання Мінських угод і прямого діалогу з Донбасом».

«Було відзначено, що Україна надала пропозиції щодо виконання політичних пунктів врегулювання, що не відповідають Мінським угодам», – цитує Чеснакова «РИА Новости».

4 жовтня у Держдепартаменті США повідомили, що помічник держсекретаря у справах Європи і Євразії Вікторія Нуланд з Брюсселя поїде до Москви, щоб обговорити конфлікт на Донбасі. Речник російського президента Путіна Дмитро Пєсков заявив зранку 5 жовтня, що Кремль не очікує поступу у врегулюванні ситуації в зоні конфлікту на сході України внаслідок приїзду Вікторії Нуланд.

XS
SM
MD
LG