Доступність посилання

ТОП новини

Верховна Рада розгляне запровадження віз із Росією


Верховна Рада України 6 жовтня планує звернутися до уряду щодо припинення дії угоди з Росією про безвізові поїздки громадян. Про це свідчить порядок денний парламенту.

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій раніше цього тижня на засіданні погоджувальної ради запропонував депутатам розглянути питання про запровадження візового режиму з Росією. З такою заявою Парубій виступив після затримання в Москві журналіста української агенції «Укрінформ» Романа Сущенка.

Крім того, депутати планують розглянути проект закону, яким вносяться зміни до деяких законів України щодо обмеження використання медійної продукції держави-агресора.

Також парламент розгляне проект закону «Про освіту», законопроекти, які стосуються змін до бюджету на 2016 рік, зміни до закону про державну службу та інші питання.

Кореспондента українського державного інформаційного агентства «Укрінформ» Романа Сущенка затримали в Москві 30 вересня. Наступного дня Лефортовський суд Москви арештував його. ФСБ Росії звинуватила його у шпигунстві і заявила, що він є «співробітником Головного розвідувального управління Міноборони України». Міноборони цю заяву заперечило.

XS
SM
MD
LG