Доступність посилання

ТОП новини

Бойовики на Донбасі здійснили 30 обстрілів за добу – Міноборони


©Shutterstock
©Shutterstock

Міністерство оборони України заявляє, що 6 жовтня підтримувані Росією бойовики на Донбасі 30 разів відкривали вогонь по позиціях українських військових. За цими даними, понад половина цих обстрілів, 16, сталася на Маріупольському напрямку, ще 10 разів сепаратисти порушували тишу на Луганському напрямку.

На Донецькому напрямку в районі Авдіївки українські військові зафіксували обстріли зі ствольної артилерії калібру 122 міліметри та мінометів 82-го калібру, йдеться в повідомленні оборонного відомства.

В угрупованні «ДНР» заявляють про бій на околицях Донецька увечері 6 жовтня, зокрема, мінометний обстріл українськими військовими території аеропорту.

В угрупованні «ЛНР» ще немає повідомлень про бойові дії впродовж минулої доби.

Лідери сепаратистських угруповань на сході України «ДНР» і «ЛНР» оголосили, що припинять вогонь на Донбасі опівночі з 14 на 15 вересня. Пізніше ватажок донецьких сепаратистів Олександр Захарченко заявив, що сепаратисти можуть поновити бойові дії в разі порушень із боку української сторони.

На лінії контакту сторін між вільною й окупованою частинами Донбасу вже кілька разів проголошували режим припинення вогню, але він щоразу порушувався. Чергова домовленість про перемир’я з нагоди Дня знань, 1 вересня, була досягнута на переговорах Тристоронньої контактної групи наприкінці серпня. Відтоді інтенсивність бойових дій значно знизилася, але обстріли тривали, а сторони конфлікту звинувачували одна одну у порушенні режиму тиші.

XS
SM
MD
LG