Доступність посилання

ТОП новини

Жертвами урагану «Метью» на Гаїті стали 339 людей


Гаїті, 5 жовтня 2016 року
Гаїті, 5 жовтня 2016 року

Число жертв урагану «Метью» на Гаїті зросло до щонайменше 339 людей у той час, як рятувальникам вдалося дістатися віддалених прибережних міст, знищених стихією.

Руйнування на Гаїті викликають побоювання про можливий новий спалах холери у регіоні – через шторм запаси питної води забруднені.

За даними ООН, близько 350 тисяч людей на Гаїті потребують допомоги.

Зараз ураган рухається до східного узбережжя США. Більше ніж два мільйони людей вже евакуювали з прибережних районів. У штатах Флорида, Джорджія, Південна і Північна Кароліна оголошено режим надзвичайного стану. У Флориді закриваються школи, університети й урядові установи. Настільки сильний ураган не наближався до берегів штату з 2004 року.

З наближенням урагану «Метью» на пляжах Флориди посилюється шторм
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:12 0:00

Національний центр США з вивчення ураганів назвав «Метью» найпотужнішим в Атлантиці з 2007 року. Йому присвоїли четверту з п’яти можливих категорій небезпеки, до якої зараховують урагани зі швидкістю вітру до 251 кілометра на годину.

За прогнозами синоптиків, ураган сягне території США ввечері 7 жовтня за місцевим часом і пройде з півдня на північ уздовж усього атлантичного узбережжя Флориди й далі по узбережжях Джорджії і Південної Кароліни.

XS
SM
MD
LG