Доступність посилання

ТОП новини

На Запоріжжі 12 людей отруїлися неякісним алкоголем


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

У Запорізькій області 12 людей госпіталізовані до Вільнянської центральної районної лікарні з діагнозом: отруєння сурогатом алкоголю.

Як повідомили у медичному закладі, перші пацієнти почали звертатисяза допомогою ще 1 жовтня, наразі 2 людини перебувають у реанімації, а інші лікуються у терапевтичному відділенні. За даними обласного позаштатного токсиколога Запорізької області Сергія Станевського, життю хворих ніщо не загрожує.

«Поки що вони перебувають у стані середньої тяжкості. Життю на сьогодні нічого не загрожує. З’явилися нові ознаки – кров не згортається, тривалі кровотечі з маленьких поранень, але ця проблема вирішується. Більшість вказує на придбання алкогольних напоїв у стихійних місцях торгівлі чи знайомі порадили. Це якийсь чи контрафакт, чи саморобний алкоголь», – повідомив фахівець.

Національна поліція у Запорізькій області проводить слідчі дії за частиною 3 статті 204 Кримінального кодексу України (Незаконне виготовлення підакцизних товарів із неякісної сировини, що становлять загрозу для життя та здоров’я людей, а так само збут таких товарів, що призвело до отруєння людей чи інших тяжких наслідків). Правоохоронці встановили, що постраждалі купували «горілку» у селі Матвіївка Вільнянського району Запорізької області. Вилучений сурогат направили на експертизу.

Державна служба з питань безпечності харчових продуктів і захисту споживачів заявляє, що в Україні внаслідок отруєння сурогатним алкоголем станом на 7 жовтня загинули 53 людини. Як повідомили у відомстві, всього отруїлися 106 людей у Харківській, Донецькій, Житомирській, Луганській і Миколаївській областях. За даними судово-медичної експертизи, у частини померлих виявили метиловий спирт.

XS
SM
MD
LG