Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко: українські дипломати зустрінуться з Сущенком наступного тижня


Роман Сущенко
Роман Сущенко

Президент України Петро Порошенко заявив, що українські дипломати зустрінуться з арештованим у Москві українським журналістом Романом Сущенком наступного тижня. Про це він повідомив у своєму twitter.

«Павло Клімкін щойно доповів мені, що українські дипломати добилися доступу до нашого журналіста Романа Сущенка – на наступному тижні», – написав Порошенко.

Раніше у коментарі Радіо Свобода речниця МЗС Беца повідомила, що консульські працівники України у Москві, відповідно до норм міжнародного права, вимагають зустрічі з Сущенком з неділі, 2 жовтня, як тільки стало відомо про його затримання.

30 вересня в Москві був затриманий український журналіст, власний кореспондент агентства «Укрінформ» у Франції Роман Сущенко, який прибув до Росії у приватних справах, щоб відвідати родичів. ФСБ Росії звинуватила його у шпигунстві і заявила, що він є «співробітником Головного розвідувального управління Міноборони України». Лефортовський суд Москви 1 жовтня заарештував журналіста на два місяці. До Сущенка понад добу не пускали його адвоката Марка Фейгіна, якого для захисту залучила родина журналіста.

Міністерство оборони України теж категорично відкинуло заяви про причетність журналіста до відомства і до військової розвідки.

XS
SM
MD
LG