Доступність посилання

ТОП новини

НАБУ допитало Авакова у справі «чорної бухгалтерії» Партії регіонів


Арсен Аваков (©Shutterstock)
Арсен Аваков (©Shutterstock)

Національне антикорупційне бюро України допитало міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова у справі «чорної бухгалтерії» Партії регіонів.

«Як і обіцяли, запросили завітати до Національного бюро міністра внутрішніх справ Арсена Авакова. Приводом стали сторінки з так званої «чорної бухгалтерії» Партії регіонів, які він передав до НАБУ наприкінці вересня. Під час допиту, який відбувся 6 жовтня, міністр, у встановленій законом формі, пояснив детективам НАБУ, у який спосіб і звідки до нього потрапили записи. Про деталі, на жаль, наразі повідомити не можемо: таємниця слідства», – йдеться у повідомленні НАБУ у Facebook.

Наприкінці вересня Аваков передав в НАБУ кілька оригінальних аркушів «чорної бухгалтерії» Партії регіонів.

Директор НАБУ Артем Ситник заявив, що Національне антикорупційне бюро готове передати до суду перші справи в розслідування щодо «чорної бухгалтерії» Партії регіонів вже найближчим часом, у жовтні.

Екс-заступник голови Служби безпеки України Віктор Трепак в інтерв’ю виданню «Дзеркало тижня. Україна», опублікованому 28 травня, заявив, що передав до НАБУ документи, які підтверджують незаконні виплати Партією регіонів готівки низці колишніх і нинішніх високопосадовців. За його словами, йдеться про так звану «чорну бухгалтерію» Партії регіонів із загальними виплатами на суму близько 2 мільярдів доларів.

30 травня Національне антикорупційне бюро України почало розслідування на підставі заяви Трепака про «чорну бухгалтерію» Партії регіонів.

31 травня видання «Українська правда» оприлюднило записи, які нібито свідчать про тіньові витрати Партії регіонів, згідно з якими, у другому півріччі 2012 року через «чорну бухгалтерію» було витрачено 66 мільйонів доларів.

Автори публікації, депутат із «БПП» Сергій Лещенко і головний редактор «Української правди» Севгіль Мусаєва-Боровик, повідомили, що «чорну бухгалтерію» Партії регіонів отримали від анонімного джерела.

XS
SM
MD
LG