Доступність посилання

ТОП новини

Дії Росії у Сирії вимагають розслідування щодо наявності воєнних злочинів – Керрі


Джон Керрі
Джон Керрі

Державний секретар США Джон Керрі заявляє про необхідність проведення розслідування щодо Москви та Дамаска на предмет можливого вчинення воєнних злочинів під час атак у Сирії.

«Минулої ночі сирійський режим атакував ще одну лікарню – 20 людей загинули, 100 були поранені. Росія та Сирія мусять більш ніж просто пояснити, чому вони цілять у лікарні, жінок та дітей», – сказав Керрі 7 жовтня перед зустріччю з головою МЗС Франції Жан-Марком Еро.

За словами Джона Керрі, такі дії є підставою для проведення розслідування на предмет можливого вчинення воєнних злочинів.

У Сирії, в першу чергу в місті Алеппо на півночі країни, сирійські урядові війська і їхні союзники за підтримки повітряних ударів російської авіації ведуть бойові дії проти загонів супротивників режиму. В Алеппо вони б’ють по оточеній частині міста, де також живуть сотні тисяч цивільних мешканців. Цей наступ на Алеппо, в першу чергу повітряні бомбові й ракетні удари сирійської і російської авіації, призвів до загибелі вже сотень мирних мешканців і значних нових руйнувань. У першу чергу ці удари спрямовані проти лікарень та шляхів і інфраструктури постачання оточеної частини міста.

Але, попри широку міжнародну критику і звинувачення в можливих воєнних злочинах, Дамаск і Москва заявляють, що не припинять наступу на місто.

Росія вступила у громадянську війну в Сирії на боці режиму президента Башара аль-Асада понад рік тому офіційно з метою боротьби проти екстремістського угруповання «Ісламська держава», на практиці ж значну частину своїх ударів вона здійснює по силах інших супротивників режиму, зокрема й тих, що мають підтримку Заходу й арабського світу.

XS
SM
MD
LG