Доступність посилання

ТОП новини

Голосування на парламентських виборах у Грузії проходить спокійно – ЦВК


В Центральній виборчій комісії Грузії у суботу повідомили, що голосування на парламентських виборах, які розпочалися вранці в країні, проходить спокійно. Про це зокрема повідомила речник ЦВК Грузії Ганна Мікеладзе.

«Сьогодні проходять вибори до парламенту Грузії. Разом з парламентськими виборами в шести округах Аджарії проходять вибори до Верховної ради Аджарії. Крім того, в різних виборчих округах Грузії проводяться проміжні вибори в муніципальні збори, позачергові вибори мерів і голів адміністрацій. Всі виборчі дільниці відкрилися для виборців о 08:00. Процес голосування проходить в ситуації спокійній і для всіх доступній», – повідомила Мікеладзе.

3,5 мільйона виборців з правом голосу обиратимуть з-поміж майже трьох десятків партій і блоків, члени яких змагаються за 150 місць в парламенті Грузії. Обиратимуть депутатів за змішаною виборчою системою – частково за партійними списками, а частково – по одномандатних округах.

Виборча дільниця сьогодні також відкрилася в посольстві Грузії в Україні, де зможуть проголосувати громадяни Грузії, які тимчасово чи тривалий час проживають в Україні. На цій 44-й виборчій дільниці зареєстровано 2225 виборців. В будівлі посольства Грузії в Києві, як повідомляли дипломати раніше, працюватиме ще одна спеціальна виборча дільниця №45, де голосуватимуть громадяни Грузії, що покинули окуповані проросійськими сепаратистами території Донбасу.

Виборчі дільниці на парламентських виборах для громадян Грузії, що живуть за кордоном, загалом відкрилися в 42 країнах, за винятком Росії.

Головне протистояння на виборах 8 жовтня, згідно з соціологічними опитуваннями, триватиме між партією «Грузинська мрія» мільярдера Бідзіни Іванішвілі та «Єдиним національним рухом» екс-президента Міхеїла Саакашвілі. Водночас соціологи перед голосуванням стверджували, що близько третини виборців не визначилися зі своїм вибором.

XS
SM
MD
LG