Доступність посилання

ТОП новини

Звинувачення про причетність Москви до хакерських атак на США «не підкріплені фактами» – МЗС Росії


Сергій Рябков
Сергій Рябков

У Міністерстві закордонних справ Росії заявили, що звинувачення з боку США про причетність російської сторони до організації хакерських атак на американські політичні організації і окремих осіб не підкріплені конкретними фактами. Про це йдеться в заяві російського МЗС з посиланням на заступника міністра Сергія Рябкова.

«Дійшло до вигадок, ніби подібні технології раніше використовувалися Москвою «в Європі і Євразії для здійснення впливу на громадську думку». Доказова база таких серйозних звинувачень цілковито відсутня. Вона (база – ред.) в Адміністрації США або взагалі не складається, або придумана тими, хто зараз у Вашингтоні виконує очевидне політичне замовлення, продовжуючи нагнітати безпрецедентну антиросійську істерію», – йдеться в повідомленні.

У російському МЗС також стверджують, що Вашингтон, звинувачуючи Москву у втручанні в передвиборчі справи, «закриває очі» на протиправні дії європейських політиків.

«Наші недруги продовжують спроби звинуватити Росію у втручанні у внутрішні справи США. Однак при цьому повністю закривають очі на масоване, з використанням усього арсеналу засобів масової інформації, втручання в американську передвиборчу кампанію з боку європейських політиків різного калібру», – заявили в російському МЗС.

7 жовтня США публічно звинуватили Росію в організації низки кібератак на американські політичні організації, а також колишніх і нинішніх чиновників. В офісі директора Національної розвідки США та Міністерстві національної безпеки висловили впевненість, що російська влада керувала розсекречення електронних переписок, зокрема і Національного комітету Демократичної партії.

XS
SM
MD
LG