Доступність посилання

ТОП новини

США: партнер Трампа по кампанії засмучений його висловлюваннями щодо жінок


Кандидат на посаду віце-президента США від Республіканської партії Майк Пенс
Кандидат на посаду віце-президента США від Республіканської партії Майк Пенс

Кандидат на посаду віце-президента США від Республіканської партії Майк Пенс заявив 8 жовтня, що він «засмучений» образливими висловлюваннями Дональда Трампа про жінок.

«Я не виправдовую його зауваження і не можу їх захистити», – відзначив Пенс, додавши, що дебати, які Трамп проведе в неділю з опоненткою з Демократичної партії Гілларі Клінтон будуть можливістю «показати, що в його серці».

Деякі інші члени Республіканської партії також негативно висловлюються щодо публічних заяв свого кандидата на посаду президента США. Телеканал CNN, зокрема, показав фрагмент виступу кандидата до Сенату США в штаті Невада Джо Гека, який сказав, що за нинішніх умов більше не може підтримувати Трампа. Реакція учасників його передвиборчого мітингу на таку заяву була змішаною.

Кандидат в президенти США від Республіканської партії Дональд Трамп 7 жовтня офіційно вибачився через публікацію відео 11-річної давнини, де він допускає образливі висловлювання на адресу жінок. За словами Трампа, йому дійсно належать ці висловлювання, за які нині він шкодує.

Приводом для вибачень мільярдера-республіканця став запис його розмови з телеведучим Біллі Бушем в 2005 році. Відео опублікувала газета The Washington Post.

Розмова відбувалася в автобусі. Трамп на відео розповідає ведучому про те, що він безуспішно намагався спокусити заміжню жінку. При цьому Трамп вдається до нецензурної лексики, описуючи жінку і спроби її звабити. Потім розмова йде про одну з акторок і Трамп вихваляється, що може цілувати і залицятися до будь-якої жінки.

Відеозапис за участі Дональда Трампа з висловлюваннями про жінок з'явилася за два дні до других дебатів з Гілларі Клінтон, в ході яких йому необхідно здобути кращий, ніж під час попередньої телезустрічі, результат.

На ставленні Трампа до жінок його критики активно акцентують упродовж всієї передвиборчої кампанії. 70% американок негативно ставляться до республіканського кандидата в президенти, що може відчутно позначитися на підсумках президентських виборів 8 листопада.

XS
SM
MD
LG