Доступність посилання

ТОП новини

Луганська обласна ВЦА: 9 жовтня відведення сил біля Станиці Луганської не буде


Голова Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз заявляє, що заплановане на сьогодні, 9 жовтня, відведення сил біля Станиці Луганської не відбудеться.

«Я впевнений, що завдяки мудрості та державницькому підходу вищого керівництва держави, консолідованій позиції з представниками штабу АТО нам вдасться виконати рамкову угоду і не втратити Станицю Луганську. Заплановане на сьогодні відведення підрозділів ЗСУ в Станиці Луганській не відбудеться», – написав він на своїй сторінці у Facebook.

Раніше керівник Луганської обласної ВЦА висловлював побоювання, що у разі відведення українських військових з цієї території українська влада «просто втратить Станицю Луганську». До того ж, за його словами, гарантувати відведення озброєння з боку сепаратистів неможливо.

Крім того, у вересні місцеві жителі протестували проти відведення українських військових. Вони побоюються, що з відведенням військових жителі опиняться у «зоні ризику».

21 вересня у Мінську учасники Тристоронньої контактної групи підписали угоду про розведення сил і засобів біля трьох населених пунктів на лінії розмежування – Петрівському, Золотому та Станиці Луганській. Відведення підрозділів сторін збройного конфлікту на Донбасі відбулося у Золотому тау Петрівському.

XS
SM
MD
LG