Доступність посилання

ТОП новини

«Укренерго»: українці переживуть зиму без масових вимкнень електрики


Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

Виконувач обов’язки директора компанії «Укренерго» Всеволод Ковальчук заявляє, що українці переживуть зиму без масових вимкнень електрики. Про це він заявив в інтерв’ю виданню «Дзеркало тижня».

За його словами, у разі нестачі вугілля доведеться запускати газо-мазутні блоки на Запорізькій та Трипільської ТЕС і споживати більше природного газу для виробництва електроенергії.

Ковальчук зазначив, що за таких умов ціна буде вищою.

«Так, ціна буде набагато вищою, ніж генерація на вугіллі. Але стійкість енергосистеми країни цього варта, інші варіанти обійдуться набагато дорожче. Або треба буде обмежувати споживачів. Ритмічно, без масових вимкнень,», – сказав він.

З 1 вересня відбулося чергове зростання тарифів на електроенергію для населення, у середньому тарифи на електрику зросли приблизно на чверть – до 97,28 копійки за кіловат-годину.

У серпні, враховуючи те, як триває підготовка до опалювального сезону, Міненерговугілля не передбачало, що взимку віялових вимкнень, імпорут електроенергії чи аварійного ввімкнення газомазутних блоків на електростанціях.

У липні в уряді створили штаб для підготовки паливно-енергетичного комплексу України до осінньо-зимового періоду.

XS
SM
MD
LG