Доступність посилання

ТОП новини

Клімкін: український консул у Москві зможе потрапити до Романа Сущенка 14 жовтня 


Павло Клімкін
Павло Клімкін

Міністр закордонних справ України заявив, що український консул в Москві зможе відвідати утримуваного в Росії українського журналіста Романа Сущенка 14 жовтня. Про це Клімкін заявив в інтерв’ю телеканалу «112.Україна».

«Наш консул провідає Романа лише в середу, ми домоглися дозволу лише в середу, 14-го о 14:00. Тоді ми будемо, звичайно, знати більше про стан Романа», – сказав Клімкін.

За його словами, у випадку із заарештованим в Росії журналістом Сущенком російська влада вдається до вже використовуваних раніше методів «фабрикування справ».

«Ми знаємо десятки випадків, коли фабрикувалися справи, коли українцям засовували наркотики, звинувачували в чому завгодно. Це ще один випадок. І ми прекрасно розуміємо, що це не єдиний можливий випадок», – сказав очільник МЗС.

Кореспондента українського державного інформаційного агентства «Укрінформ» Романа Сущенка затримали в Москві 30 вересня. Наступного дня Лефортовський суд Москви арештував його. ФСБ Росії звинуватила Сущенка у шпигунстві і заявила, що він є «співробітником Головного розвідувального управління Міноборони України». Міноборони цю заяву заперечило. Сущенко провини не визнає. З часу затримання українському консулу в Москві не вдалося потрапити до Романа Сущенка в СІЗО.

XS
SM
MD
LG