Доступність посилання

ТОП новини

З початку доби і до вечора неділі на Донбасі було 10 обстрілів з боку бойовиків – штаб АТО


©Shutterstock
©Shutterstock

З початку доби і до вечора неділі, 9 жовтня, підтримувані Росією сепаратисти на Донбасі відкривали вогонь по позиціях українських військових 10 разів. Про це інформує на сайті Міноборони прес-центр штабу АТО.

Згідно з повідомленням, 8 обстрілів було зафіксовано на маріупольському напрямку і 2 – на донецькому.

Вогонь сепаратисти вели поблизу населених пунктів Мар’їнка, Гранітне, Павлопіль, Широкине, Новгородське та Авдіївка. Під час обстрілів використовували кулемети, гранатомети та стрілецьку зброю.

Донецькі сепаратисти звинуватили українську сторону в обстрілах упродовж неділі села Саханка. В угрупованні «ДНР» заявили, що в результаті обстрілів постраждало двоє мирних жителів. Луганські сепаратисти про обстріли в неділю не повідомляють.

Лідери сепаратистських угруповань на сході України «ДНР» і «ЛНР» оголосили, що припинять вогонь на Донбасі опівночі з 14 на 15 вересня. Пізніше ватажок донецьких сепаратистів Олександр Захарченко заявив, що сепаратисти можуть поновити бойові дії в разі порушень із боку української сторони.

На лінії контакту сторін між вільною й окупованою частинами Донбасу вже кілька разів проголошували режим припинення вогню, але він щоразу порушувався. Чергова домовленість про перемир’я з нагоди Дня знань, 1 вересня, була досягнута на переговорах Тристоронньої контактної групи наприкінці серпня. Відтоді інтенсивність бойових дій значно знизилася, але обстріли тривали, а сторони конфлікту звинувачували одна одну у порушенні режиму тиші.

XS
SM
MD
LG