Доступність посилання

ТОП новини

Поліція Німеччини затримала ще одного підозрюваного до планування вибухів у Хемніці


Поліцейські оточили один із районів Хемніца, Німеччина, 8 жовтня 2016 року
Поліцейські оточили один із районів Хемніца, Німеччина, 8 жовтня 2016 року

Поліція у місті Хемніц, що на сході Німеччини, затримала у неділю чоловіка, підозрюваного в зв’язках із сирійським біженцем, який планував вибухи в місті. За даними правоохоронців, під час спецоперації ніхто не постраждав.

8 жовтня поліція провела рейд квартири в одному з кварталів міста, під час якого виявила вибухові пристрої. Підозрюваному у плануванні вибухів в місті 22-річному сирійцеві Джаберу Альбакру, який прибув до Німеччини в минулому році під виглядом біженця, вдалося втекти під час штурму квартири. Пізніше силовики повідомили, що затримали трьох людей, пов’язаних із Альбакром.

Німецькі сили безпеки заявили, що ім’я Альбакра було відоме співробітникам розвідки, його пов’язували з ісламськими екстремістськими угрупованнями.

13 вересня на півночі Німеччини були затримані троє вихідців з Сирії пов'язаних із забороненою в Росії екстремістським угрупуванням «Ісламська держава». За інформацією правоохоронних органів, вони готували теракти в Європі. За останні місяці в Німеччині відбулося кілька збройних нападів, скоєних біженцями. Влада Німеччини закликали не пов'язувати ці факти з міграційною кризою.

XS
SM
MD
LG