Доступність посилання

ТОП новини

США: Трамп назвав «приватною розмовою» свої непристойні коментарі щодо жінок


Кандидат на посаду президента США від Республіканської партії Дональд Трамп
Кандидат на посаду президента США від Республіканської партії Дональд Трамп

Кандидат на посаду президента США від Республіканської партії Дональд Трамп назвав оприлюднені перед другим туром дебатів і датовані 2005 роком непристойні коментарі щодо жінок «приватною розмовою» (дослівно – «розмовою в роздягальні» – ред.).

9 жовтня на дебатах із конкуренткою з Демократичної партії Гілларі Клінтон Трамп додав, що «не пишається» цими коментарями, але що «різанина в усьому світі» є більш нагальною проблемою для Сполучених Штатів.

Він вважає, що Білл Клінтон, чоловік його опонентки, зробив набагато гірше щодо жінок. «З мого боку були слова, з його – дії», – сказав Трамп на дебатах в університеті Вашингтона в Сент-Луїсі.

Декілька республіканських політиків закликали Трампа зняти свою кандидатуру – після появи 7 жовтня на сайті The Washington Post відеозапису, на якому мільярдер непристойно висловлюється про жінок.

Перші дебати відбулися 27 вересня. Тоді Клінтон і Трамп обговорили здебільшого внутрішню ситуацію в країні, зокрема економічні питання. Трамп звинуватив Клінтон у підтримці торговельних угод, які призвели до скорочення робочих місць у США. Клінтон сказала, що Трамп підтримує таку податкову політику, що сприятиме подальшому збагаченню заможних за рахунок середнього класу і бідних прошарків.

Президентські вибори в США призначені на 8 листопада.

XS
SM
MD
LG