Доступність посилання

ТОП новини

У Раді заявляють, що візит до Криму італійських депутатів буде порушенням


У Верховній Раді заявляють, що візит до анексованого Криму італійських депутатів означатиме порушення норм міжнародного права.

Як повідомляє прес-служба Рали, співголова міжпарламентської групи дружби Україна-Італія Сергій Алєксєєв засудив намір італійських депутатів.

«Я глибоко стурбований інформацією про намір депутатів регіональних парламентів відвідати окупований Крим. Якщо ця інформація підтвердиться, то це буде грубим порушенням міжнародного права, щомає бути засуджено не лише владою Італії та України, а й світовим співтовариством та міжнародними інституціями», – сказав він.

Раніше стало відомо, що у жовтні група депутатів чотирьох регіональних італійських парламентів має намір відвідати Крим.

У вересні минулого року екс-прем’єр Італії Сильвіо Берлусконі відвідав Крим із президентом Росії Володимиром Путіним. Міністерство закордонних справ України засудило цей візит. У відомстві зазначили, що дії італійського політика ідуть врозріз із політикою Європейського Союзу щодо засудження дій Росії і невизнання окупації Автономної Республіки Крим.

У МЗС України неодноразово повідомляли, що поїздки іноземних делегацій в Крим не мають статусу офіційних.

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу ввели низку економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

XS
SM
MD
LG