Доступність посилання

ТОП новини

Тука: біля Станиці Луганської спостерігається початок відведення сил


Георгій Тука
Георгій Тука

Заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України Георгій Тука заявляє, що біля Станиці Луганської спостерігається початок відведення сил.

«У Петрівському розведення відбулося і процес розмінування зазначених зон триває. В Золотому розведення відбулося. Процес розмінування ще не почався. В Станиці Луганській спостерігається початок процесу відводу сил по той бік лінії розмежування», – написав він на своїй сторінці в Facebook.

«Треба розуміти, що процес дотримання тиші на визначених ділянках – дуже хиткий і може бути порушений сепаратистами будь-якої хвилини», – додав Тука.

Наразі луганські сепаратисти не коментували цієї заяви, 9 жовтня бойовики повідомили, що з міркувань безпеки залишають свої підрозділи на вихідних позиціях біля Станиці Луганської.

Напередодні у Міністерстві оборони України заявили, що строки відведення сил і засобів біля Станиці Луганської перенесли. Луганські сепаратисти звинуватили українську сторону у зриві виконання угоди про відведення сил і озброєнь.

21 вересня у Мінську учасники Тристоронньої контактної групи підписали угоду про розведення сил і засобів біля трьох населених пунктів на лінії розмежування – Петрівському, Золотому та Станиці Луганській. Відведення підрозділів сторін збройного конфлікту на Донбасі відбулося у Золотому та у Петрівському. За процесом відведення мають спостерігати представники ОБСЄ. У Петрівському і Золотому вже повідомляли про відведення сил.

XS
SM
MD
LG