Доступність посилання

ТОП новини

Росія і Туреччина підписали угоду про реалізацію «Турецького потоку»


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Росія і Туреччина підписали угоду про реалізацію проекту газопроводу «Турецький потік». Документ 10 жовтня підписали міністри енергетики обох країн за підсумками переговорів президентів Росії і Туреччини Володимира Путіна і Реджепа Таїпа Ердогана.

Раніше голова російського «Газпрому» Олексій Міллер повідомив, що угода передбачає будівництво двох ниток магістрального трубопроводу по дну Чорного моря. За його словами, дві нитки мають бути збудовані до грудня 2019 року.

Проект «Турецький потік» виник після того, як наприкінці 2014-го зазнав провалу попередній схожий проект «Газпрому», «Південний потік». Але він весь час наражався на перешкоди.

Чимало коментаторів називало проект «Турецького потоку», який мав за головну мету оминути Україну, політичним блефом Росії, що не мав економічного обґрунтування – зокрема, через значне зниження світових цін на енергоносії, пошуки країнами ЄС альтернативних російським джерел газу і через відсутність сподіваного фінансування від очікуваних західних учасників проекту.

Після того, як Туреччина збила російський літак Су-24 поблизу турецько-сирійського кордону, звинувативши його у порушенні свого повітряного простору, відносини двох країн різко погіршилися.

Росія і Туреччина підписали угоду про реалізацію «Турецького потоку»
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:20 0:00

XS
SM
MD
LG