Доступність посилання

ТОП новини

В ОБСЄ заявляють про обмеженість доступу до ділянки відведення сил біля Станиці Луганської


Спостерігачі слідкують за відведенням сил біля Петрівського, архівне фото
Спостерігачі слідкують за відведенням сил біля Петрівського, архівне фото

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ заявляє про обмеженість доступу до ділянки відведення сил біля Станиці Луганської через міни.

«Обмежений доступ СММ ОБСЄ до ділянки розведення в районі населеного пункту Станиця Луганська – ЗСУ, «ЛНР» не змогли гарантувати безпеку СММ (можливі міни)», – повідомляє місія на своїй сторінці в Facebook.

В ОБСЄ зазначають, що Спільний центр із контролю й координації питань припинення вогню (СЦКК) має сприяти забезпеченню безпечного і безперешкодного доступу, а також координувати розмінування.

10 жовтня заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України Георгій Тука заявив, що біля Станиці Луганської спостерігається початок відведення сил.

Напередодні у Міністерстві оборони України заявили, що строки відведення сил і засобів біля Станиці Луганської перенесли. Луганські сепаратисти звинуватили українську сторону у зриві виконання угоди про відведення сил і озброєнь.

21 вересня у Мінську учасники Тристоронньої контактної групи підписали угоду про розведення сил і засобів біля трьох населених пунктів на лінії розмежування – Петрівському, Золотому та Станиці Луганській. Відведення підрозділів сторін збройного конфлікту на Донбасі відбулося у Золотому та у Петрівському. За процесом відведення мають спостерігати представники ОБСЄ. У Петрівському і Золотому вже повідомляли про відведення сил.

XS
SM
MD
LG