Доступність посилання

ТОП новини

Адміністрація президента: Київ не отримував запрошення на саміт «нормандської четвірки»


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

В Адміністрації президента України заявляють, що Київ іще не отримував запрошення на участь у саміті лідерів країн «нормандської четвірки».

«Станом на 11 жовтня українська сторона наразі не отримувала формального запрошення на саміт «нормандської четвірки», – повідомляють у прес-службі президента.

Перед цим посол Росії у Франції Олександр Орлов заявив, що лідери країн «нормандської четвірки» зустрінуться 19 жовтня у Берліні.

Напередодні повідомлялося про можливість такої зустрічі, проте речник Кремля Дмитро Пєсков цього не підтвердив, зазначивши, що підготовка до зустрічі триває, але терміни її поки що не визначено.

А в Києві агентство «Інтерфакс-Україна» повідомило з посиланням на джерело в дипломатичних колах, що станом на вечір 10 жовтня Україна не давала згоди на участь у саміті «нормандської четвірки» і що така зустріч і не відбудеться, доки не буде узгоджена «дорожня карта», яка буде передбачати виконання Росією її зобов’язань за мінськими угодами.

У вересні міністр закордонних справ Франції Жан-Марк Еро сказав, що керівники МЗС України, Франції й Німеччині готують саміт у «нормандському форматі» на найвищому рівні. Перед цим в Кремлі заявили, що зустріч у «нормандському форматі» може відбутися тільки тоді, коли будуть реальні питання» для обговорення.

У «нормандському форматі» – зустрічі представників України, Росії, Німеччини та Франції – обговорюються питання врегулювання конфлікту на Донбасі.

XS
SM
MD
LG