Доступність посилання

ТОП новини

Слідчий комітет Росії знайшов «нові злочини українських силовиків» – «викрадення росіян»


Слідчий комітет Росії заявив, що порушив кримінальну справу проти неуточнених українських силовиків, що, за версією Москви, викрадали в Україні російських громадян із метою обміну на українських полонених.

Як мовиться в повідомленні, справу порушили проти «невстановлених осіб із числа керівництва і працівників силових структур України» за статтями російського Кримінального кодексу про «створення злочинного співтовариства», «викрадення людини» і «торгівлю людьми».

При цьому в повідомленні названі два приклади такого, як стверджується, «викрадення» неназваних громадян Росії, яких затримали ще 2014 року, при цьому про обмін ішлося тільки в одному з цих випадків.

Щодо одного з них стверджується, що його затримали «на надуманих підставах» за підозрою в незаконному переправленні осіб через державний кордон України; при цьому зазначено, що він «перебував на території, підконтрольній Збройним силам України». За твердженням Слідчого комітету Росії, того росіянина засудили умовно, того ж дня його нібито насильно захопили «представники злочинного співтовариства» і тримали в так званій «таємній в’язниці», аж доки не обміняли на українських полонених, що перебували в руках підтримуваних Росією сепаратистів.

Щодо другого Слідчий комітет заявив, що його затримали так само «на надуманих підставах» за підозрою в замаху на територіальну цілісність і недоторканність України. Про нього написали, що він «перебував в Україні», без уточнення щодо того, на якій (за нинішньою фактичною підконтрольністю) території. У цьому випадку, за версією Москви, росіянина після визнання ним вини звільнили від покарання, але й тут «представники злочинного співтовариства» захопили його й вивезли «до іншого регіону України», де, мовляв, «незаконно утримують» і досі – при цьому, вочевидь, не намагаючись обміняти ні на кого.

Імен цих громадян Росії не названо, і перевірити правдивість цих тверджень неможливо.

Слідчий комітет Росії від початку агресії Росії проти України 2014 року порушив уже десятки кримінальних справ проти українських силовиків, представників військового командування, українських політиків і державних діячів, звинувачуючи їх у «злочинах», нібито здійснених ними в Україні при захисті своєї держави від російської агресії.

XS
SM
MD
LG