Доступність посилання

ТОП новини

Консульство у Малазі не має підтвердження щодо затримання українських моряків – МЗС


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Консульство України у Малазі (Іспанія) наразі не має жодного офіційного підтвердження факту затримання українських моряків за нібито перевезення наркотиків, про що напередодні повідомляли західні медіа. Про це повідомила Радіо Свобода речниця консульського департаменту МЗС Ореста Старак.

«Наша консульська установа вживає всіх заходів для з’ясування деталей цієї справи, але поки що у них немає жодних звернень з цього приводу або ж жодних підтверджень з боку офіційних органів з іспанської сторони щодо затримання громадян України з такими звинуваченнями», – наголосила Старака.

За її словами, сьогодні Іспанія відзначає державне свято, що ускладнює отримання інформації від офіційної влади країни.

Як повідомила напередодні «Німецька хвиля», одинадцятьох громадян України – членів команди вантажного судна, що вийшло 23 вересня з іспанського порту Альмерія у напрямку Лівії, – перебувають під слідством в іспанській в’язниці. Цю інформацію11 жовтня на прес-конференції у Мадриді озвучив підполковник Цивільної гвардії (жандармерії) Хав’єр Рохеро. За його словами, «українці причетні до діяльності мережі», яка займається постачанням зброї і наркотиків бойовикам в Іраку та Лівії.

XS
SM
MD
LG