Доступність посилання

ТОП новини

Міноборони: минулої доби бойовики порушили перемир’я біля Станиці Луганської


У Міністерстві оборони заявляють про порушення проросійськими бойовиками перемир’я біля Станиці Луганської минулої доби.

«Перемир’я в Станиці Луганській не тривало і тижня, вчора бойовики знову обстріляли наші позиції з протилежного боку річки Сіверський Донець», – сказав речник Міноборони з питань АТО Андрій Лисенко.

«По-перше – це припинення вогню протягом семи днів, потім – доба на оповіщення міжнародної місії ОБСЄ, яка веде спостереження в цьому районі, про шляхи та місце передислокації сил і засобів і, власне, час – до трьох діб – для передислокації особового складу та техніки, яка є на озброєнні», – додав Лисенко, відповідаючи на запитання щодо умов відведення сил у Станиці Луганській.

В угрупованні «ЛНР», яке контролює частину Луганської області, наразі ці заяви Лисенка не коментують, але водночас звинувачують українських військових у порушеннях режим тиші минулої доби. Крім того, сепаратисти звинувачують військових у збільшенні сил у зоні бойових дій на Донбасі.

Напередодні спеціальна моніторингова місія ОБСЄ заявила про обмеженість доступу до ділянки відведення сил біля Станиці Луганської через міни.

21 вересня у Мінську учасники Тристоронньої контактної групи підписали угоду про розведення сил і засобів біля трьох населених пунктів на лінії розмежування – Петрівському, Золотому та Станиці Луганській. Відведення підрозділів сторін збройного конфлікту на Донбасі відбулося у Золотому та у Петрівському. За процесом відведення мають спостерігати представники ОБСЄ. У Петрівському і Золотому вже повідомляли про відведення сил.

XS
SM
MD
LG