Доступність посилання

ТОП новини

Понад 70 мільйонів гривень отримали з бюджету парламентські партії – #Точно


Національне агентство з питань запобігання корупції виплатило 70 823 775 гривень чотирьом партіям на статутну діяльність. Така інформація міститься на порталі використання публічних коштів e-data, повідомляє #Точно, проект Радіо Свобода. Кошти були виплачені 28 вересня.

Гроші були розподілені за принципом кількості голосів, отриманих політичними партіями на останніх парламентських виборах. Зокрема, «Народний фронт» отримав 25,1 мільйона гривень, «Блок Петра Порошенка» отримав 24,7 мільйона гривень, «Об’єднання «Самопоміч» – 12,4 мільйона гривень, а також Радикальна партія Олега Ляшка – 8,4 мільйона.

Як повідомляла раніше голова Національного агентства з питань запобігання корупції Наталія Корчак, партії «Батьківщина» й «Опозиційний блок» не подали необхідні документи, необхідні для отримання державного фінансування чи відмови від нього.

У жовтні минулого року Верховна Рада ухвалила закон, який передбачає фінансування партій з держбюджету і вимагає від партій звітувати про надходження і використання коштів.

1 липня 2016 року цей закон набрав чинності. Державне фінансування надається партіям за умови подання ними звітів про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру за I і II квартали 2016 року.

Державне фінансування запровадили з метою подолання політичної корупції.

Загалом до кінця цього року політичні партії мають отримати з державного бюджету 391 мільйон гривень. А наступного, згідно з проектом бюджету, виплати будуть підвищені до 442 мільйонів.

XS
SM
MD
LG