Доступність посилання

ТОП новини

Клімкін: зараз немає домовленостей про зустріч в «нормандському форматі»


Павло Клімкін
Павло Клімкін

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявляє, що наразі немає домовленостей про зустріч в «нормандському форматі».

«Наразі немає ніяких домовленостей, я наголошую, жодних домовленостей про зустрічі на найвищому рівні в «нормандському форматі», – сказав Клімкін.

За його словами, проведення зустрічі залежить не від тимчасових рамок, а від того, чи будуть досягнуті домовленості про реальний результат такої зустрічі.

«Реальний результат для нас, оскільки Росія намагається перекрутити всю логіку Мінська, – узгодити дорожню карту, в якій зводяться три ключових напрямки: безпека, логіка кроків, які необхідні з точки зору політики, і звільнення заручників і політичних в’язнів», – зазначив він.

Клімкін наголосив, що за відсутності такої «дорожньої карти», предмета зустрічі немає.

Напередодні повідомлялося про можливу зустріч «нормандської четвірки» 19 жовтня. Згодом в Адміністрації президента України заявили, що Київ іще не отримував запрошення на участь у саміті лідерів країн «нормандської четвірки». В Адміністрації наголосили, що Україна виступає за активний діалог в рамках «нормандського формату» з метою прискорення мирного врегулювання ситуації на Донбасі.

Сьогодні в Кремлі заявили, що готовності для зустрічі лідерів країн «нормандського формату» поки що немає.

У вересні міністр закордонних справ Франції Жан-Марк Еро сказав, що керівники МЗС України, Франції й Німеччині готують саміт у «нормандському форматі» на найвищому рівні. Перед цим в Кремлі заявили, що зустріч у «нормандському форматі» може відбутися тільки тоді, коли будуть реальні питання» для обговорення.

У «нормандському форматі» – зустрічі представників України, Росії, Німеччини та Франції – обговорюються питання врегулювання конфлікту на Донбасі.

XS
SM
MD
LG