Доступність посилання

ТОП новини

Поліція: на Донеччині 1053 людини залишаються зниклими від початку конфлікту


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Від початку збройного конфлікту на сході України на території Донецької області безвісти зникли 2727 людей, доля 1053 із них досі невідома, повідомляє поліція Донеччини.

«Залишаються неупізнаними понад 270 тіл. Поліція Донецької області проводить слідчі дії за кожною справою, кожним зверненням громадян, щоб сім’ї цих зниклих людей знали, що сталося з їхніми близькими. У процесі пошуку перед поліцейськими постають серйозні проблеми, що ускладнюють роботу», – йдеться в повідомленні, оприлюдненому на сайті обласної міліції.

Глава поліції Донеччини В’ячеслав Аброськін зазначив, що питання розшуку людей, зниклих у результаті бойових дій, постало досить гостро, особливо після подій 2014 року, коли підрозділи правоохоронців втратили своє керівництво, а слідчо-оперативна група іноді не виїжджала на місце при виявленні тіл.

Він назвав основні причини, які значно уповільнюють процес пошуку зниклих. «У нас немає можливості проводити розшукові заходи на тій стороні, тому ми не можемо отримати додаткової інформацію, що надасть нам можливість встановити місце перебування тієї чи іншої людини. Друга причина – ми маємо певну кількість невстановлених трупів і встановити не можемо, тому що також не можемо брати зразки у близьких родичів зниклих безвісти. Інша причина, яка не дозволяє нам працювати швидко, – відсутність свого криміналістичного центру. Ми користуємося послугами дослідних установ Запорізької, Харківської областей, до цього – Київської. Ці центри не справляються з такою кількістю зниклих. І це впливає на нашу роботу», – заявив керівник поліції Донбасу.

Минулого місяця поліція Донеччини заявляла, що від початку бойових дій на Донбасі зникли безвісти близько 1,5 тисячі людей, більше ніж половина з них – на окупованій території.

Минулого місяця голова української Служби безпеки Василь Грицак повідомив, що в заручниках Росії й угруповань «ДНР» і «ЛНР» на сході України залишаються 111 громадян України, ще 499 людей – зникли.

Збройний конфлікт на сході України почався навесні 2014 року після російської анексії Криму. Україна і Захід звинувачують Росію у збройній підтримці сепаратистів. Кремль відкидає ці звинувачення і заявляє, що на Донбасі можуть перебувати російські «добровольці». За даними ООН, за час конфлікту загинули близько 10 тисяч людей.

XS
SM
MD
LG