Доступність посилання

ТОП новини

У Швеції приєдналися до закликів накласти на Росію санкції через Сирію


Міністр закордонних справ Швеції Марґот Вальстрем
Міністр закордонних справ Швеції Марґот Вальстрем

Міністр закордонних справ Швеції Марґот Вальстрем закликала Європейський союз обміркувати можливість запровадити санкції проти Росії через її війну у Сирії й заявила про можливі російські воєнні злочини у цій країні.

«Підхід Росії (до Сирії) абсолютно неприйнятний. Бомбардуванню цивільного населення треба покласти край. Ми мусимо виступити проти воєнних злочинів, вони мають бути переслідувані у суді», – заявила вона в інтерв’ю німецькому виданню Der Spiegel.

За її словами, становище у Сирії дуже напружене, існує острах перед Третьою світовою війною, і викликає збентеження те, що доводиться визнавати: світова держава чинить воєнні злочини.

Раніше низка державних і міжнародних діячів звинувачували Росію у можливих воєнних злочинах у Сирії, де Москва вступила у громадянську війну на боці офіційного Дамаска і бомбардує цивільне населення районів, непідконтрольних режимові, у першу чергу у густо заселеному місті Алеппо, а у своїх заявах заперечує це.

А в Європейському союзі і у США у зв’язку з цим уже лунали заклики запровадити через такі дії в Сирії нові санкції проти Росії – крім тих, що вже запроваджені щодо Москви через її агресію проти України.

XS
SM
MD
LG